Zöld iroda takarítás

 

Minden évben meghirdetésre kerül a legzöldebb iroda verseny. Így volt ez 2010-ben is és nagyon örülünk neki, hogy nagyvállalati kategóriában a 2010-es év legzöldebb irodája címet elnyerő cég sikeréhez mi is hozzájárulhattunk, hiszen cégünk látta el a takarítási szolgáltatást.

A verseny célja az adott szervezet irodáinak környezetközpontú fejlesztése az ökotérképezés módszerével, a környezet- és emberbarát működés feltételrendszerének kidolgozása, a működési költségek optimalizálása, a szervezet működéséből fakadó káros környezeti hatások csökkentése, illetve a dolgozók környezettudatosságának növelése.

De milyen feladatokat jelent ez a takarítás területén?

Az alkalmazott takarítási technológiának és tisztítószereknek környezetbarátnak, biológiailag lebomlónak kell lennie. Fontos szempont a tisztítószerek tárolásának, kezelésének, a keletkezett hulladékok (flakonok) kezelésének folyamata, módja, továbbá a pontos tisztítószer adagolás betartása, annak eszközei.

A takarékos vízfelhasználás: A takarítás során olyan technológiát kell alkalmazni mely a vízfelhasználást a minimálisra csökkenti. Mosogatás során a mosogatógépeket csak tele tálcával szabad elindítani.

Hulladékkezelésnek a módját és folyamatát szigorúan be kell tartani.

Papír porzsákos valamint HEPA szűrős porszívókat alkalmazunk.

Hozzászólások

Szóljon hozzá!