Nick Vujicic karrierjét egy takarító indította el

Nick Vujicic a kezek és lábak nélkül született prédikátor Magyarországon járt 2019 október 25-én a Budapest Arénában. Az előadásában beszélt arról, hogyan lett prédikátor.

Nick Vujicic a kezek és lábak nélkül született prédikátor Magyarországon járt 2019 október 25-én a Budapest Arénában.

Az előadásában beszélt arról, hogyan lett prédikátor (a videóban erről a 29. perctől beszél):

 Lehet olyan valaki vagy, aki egy iskolában a wc-t takarítja. Nem csak takarító vagy hanem ott vigyázhatsz a gyerekekre, imádkozhatsz értük. Nem kell, hogy a pénzed vagy a munkaköröd határozzon meg. Ezt a takarítós példát mondom azért mert az én középiskolámban mikor odajártam pontosan a takarító mondta nekem először mikor rám nézett, hogy te prédikátor leszel!
Micsoda??? Megőrültél?? Oh buta vagy... hát miről tudnék én beszélni?
Oh hát a történetedről.
De hát nincs is történetem.
Ó dehogynem… és elmentem.

Másnap azt mondja Nick! Had szervezzem én az első előadásodat. Volt egy Jézus klubunk az iskolában és szerették volna ha ott beszélnék nekik..

 Azt mondtam, köszönöm nem!

Majd következő nap rám néz! Beszélj!!

Nem! Elmentem.. Elkezdett utánam rohanni.. Három hónap múlva mikor a könyökömet kicsavarta akkor azt mondtam neki végre… Na jó!

És akkor odamentem a diákok elé... a tenyerem izzadt, a térdem remegett és nem tudtam, fogalmam sem volt mit csináljak. De a szívemből kezdtem beszélni. És az emberek elkezdtek sírni. Azt mondtam hűha. Igazából megérintette őket. És egy lány két év múlva mondta el, hogy akkor amikor beszéltem annyira sírt, hogy a beszéd közben oda jött hozzám és megölelt. Itt sírt a vállamon. Senki az életben eddig nem mondta nekem hogy szeret. Soha senki nem mondta azt nekem, hogy így vagyok gyönyörű, ahogy vagyok. És ekkor tudtam, arra születtem, hogy szónok legyek.”

Ahogy fenti példa is mutatja a takarítóknak fontos szerepe van társadalmunkban.

 

 

 

 

Hozzászólások

Pintér Zoltán
2020. február 25. 8:12
Igen ezt mondta, nyilván öniróniával.
makutsi
2020. február 25. 2:16
a tenyerem izzadt, a térdem remegett ????????????????

Szóljon hozzá!