Takarító cégek tíz pontja - Takarítás, Épülettakarítás, Minőségi tisztítás, Takarító cégek Carpex kft

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Takarító cégek tíz pontja

>>> Takarító cég navigátor >>>

Al Capone névjegyén ez állt: "használt bútor kereskedő"
Alaposan nézze meg milyen Takarító céget bíz meg!

A  megbízható takarító cégek az alábbi elvárásokat kell hogy teljesítsék:

1. Szakmai felkészültség.
2. Komoly szakmai felelőség biztosítás.
3. Szabályos/törvényes működés.
4. Alkalmazzon korszerű - környezetbarát technológiát.
5. A takarító cégek legyenek egységesek- szervezettek.
6. Legyen rugalmas és kreatív.
7. Gondolkodjon együtt a megrendelővel.
8. Szakmai támogatottság.
9. Referencia.
10. Társadalmi felelősség vállalás.A takarító cégek felkészültsége.

1. Szakmai felkészültség.
A cég szakmailag aktív, tagja szakmai szövetségnek, részt vesz konferenciákon, szakmai kiállításokon, szemináriumokon. Minden vezetője (beleértve a csoport vezetőket is) szakképzett tisztítás-technológiai szakmunkás képzettséggel rendelkeznek (OKJ vizsga).

2. Megfelelő szakmai felelőség biztosítás.
Fontos hogy az árbevétel és az alkalmazotti létszámnak megfelelő összegű, mindenre kiterjedő biztosítással rendelkezzen.
Előfordult már hogy takarítócég több milliós kárt okozott a megrendelőnek, és a biztosítás nem vonatkozott  az okozott káreseményre. Ilyenkor felmerül a kérdés hogy a havi vállalási díj 5-10 szeresét hogyan hajtja be a megrendelő a takarítócégen.

Van-e biztosítása a takarító cégnek?
Fontos a takarító cégek jogi úton szabályozott működése.

3. Szabályos/törvényes működés.
A dolgozók legyenek törvényesen alkalmazva, részesüljenek balesetvédelmi és tűzvédelmi oktatásban. A takarító cég rendelkezzen a működéshez szükséges szakhatósági engedélyekkel ( telephely engedély, ANTSZ bejelentés stb.) Az alkalmazott tisztítószerek rendelkezzenek magyar nyelvű biztonságtechnikai adatlappal, a flakonokon magyar nyelvű feliratokkal.

4. Alkalmazzon korszerű - környezetbarát technológiát.
Figyelje az iparág fejlesztéseit, és alkalmazza is azokat.  A környezettudatos gondolkodás legyen számára fontos (Zöld takarítás).


Fontos hogy a takarító cég környezet tudatosan gondolkodjon.
A takarító cégek vajon milyen szerevezettek?

5. Legyen egységes- szervezett.
Legyen jól megszervezve a cég működése, legyen meg mindenkinek a feladata, területe, melyért felelős. Ne az ügyvezető intézze a kiszállítást, könyvelőt, munkaügyi dolgokat, stb. Természetesen legyen rálátása a folyamatokra.


6. Legyen rugalmas és kreatív.
Alkalmazkodjon a feladat és a hely sajátosságaihoz, és a lehető legalkalmasabb technológiát alkalmazza.  Előny ha nem csak a takarítási feladatokat tudja ellátni hanem pl. kertgondozás, higiéniai anyagok beszerzése  stb. Nyitottság alvállalkozó bevonása a megrendelő kérésére ( akár a szakmán kívüli területtől),  hogy a megrendelőnek kevesebb beszállítóval/szolgáltatóval kelljen szerződni,  kevesebb adminisztráció miatt. ( beszállító minősítése, számlák kezelése stb
. )

7. Gondolkodjon együtt a megrendelővel.
Legyen a megrendelő segítségére ha a takarítási iparágból tud olyan megoldásokat/technológiákat javasolni mely előnyt jelent a megrendelő számára. pl: olcsóbb, környezetbarátabb mosdóhigiéniai megoldások, szennyfogó szőnyegek, görgős székalátétek, takarítási technológia, gyakoriság stb.

8. Szakmai támogatottság.
Kapcsolatban áll valamilyen szakértő céggel, gyártóval,  ha adódik egy-egy szakmai probléma akkor áll mögötte valamilyen szervezet aki tud segíteni a probléma megoldásában. A mai modern felületek takarításánál a szakmai támogatottság nagyon fontos a takarító cégek számára.

9. Referencia.
A takarító cégek rendelkezzenek a feladat jellegéhez hasonló referenciákkal, és azokat le is lehessen informálni akár személyes látogatással. Nem csak a dizájnos honlapot, prospektust kell nézni, hanem komoly kihívások megoldása is a rátermettséget igazolja.

10. Társadalmi felelősség vállalás.
Támogat-e valamilyen jótékonysági szervezetet. Szokott-e egyéb segély akciókban részt venni (pl: árvízkárosultak megsegítése,  stb.)Cégünk a fenti irányelvek betartását komolyan veszi!
Kérjen tőlünk ajánlatot! 
Keresés
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz