Zöld iroda takarítás

Minden évben meghirdetik a legzöldebb iroda versenyt. Így volt ez 2010-ben is és örömünkre szolgál hogy nagyvállalati kategóriában a 2010-es év legzöldebb irodája címet elnyerő  cég sikeréhez mi is hozzájárulhattunk, hiszen cégünk látta el a takarítási szolgáltatást.

A verseny célja az adott szervezet irodáinak környezetközpontú fejlesztése az ökotérképezés módszerével, a környezet- és emberbarát működés feltételrendszerének kidolgozása, a működési költségek optimalizálása, a szervezet működéséből fakadó káros környezeti hatások csökkentése, illetve a dolgozók környezettudatosságának növelése.

De milyen feladatokat jelent ez a takarítás területén?

Az alkalmazott takarítási technológiának  és tisztítószereknek környezetbarátnak, biológiailag lebomlónak kell lennie. Fontos szempont a tisztítószerek tárolásának, kezelésének, a keletkezett hulladékok (flakonok) kezelésének folyamata, módja, továbbá a pontos tisztítószer adagolás betartása, annak eszközei.

A takarékos vízfelhasználás: A takarítás során olyan technológiát kell alkalmazni mely a vízfelhasználást a minimálisra csökkenti. Mosogatás során a mosogatógépeket csak tele tálcával szabad elindítani.

Hulladékkezelésnek a módját  és folyamatát szigorúan be kell tartani.

Papír porzsákos valamint  HEPA szűrős porszívókat alkalmazunk.

Tetszett? Hasznos volt? Oszd meg másokkal is!

Leave a Reply