Takarítási díjak

 

A takarítás vállalási díjai rendkívül széles skálán mozognak. Amikor árajánlatot kap egy megrendelő a takarítócégektől, nem ritkán kétszeres árkülönbségek is lehetnek.

A takarítás humán erőforráson alapuló szolgáltatás, így a vállalási díj nagy részét a munkabér és járulékai alkotják. Ha egy adott feladatot el akar végezni egy takarító cég, akkor az ahhoz szükséges létszámot meg lehet határolni, és annak költségét (munkabér és járulékai) ki lehet számolni. Ezen felül további költségek még a tisztító szerek, eszközök, gépek, munkaruha, adminisztrációs költség stb. és a nyereség.

Ha a takarító cégek árajánlata a munkabéreket sem fedezi, akkor ott valami nem fog rendesen/törvényesen működni. Ezt minden megrendelőnek meg kellene vizsgálni.

A napokban tárgyaltam egy megrendelővel aki azt mondta, hogy ezeket a számokat el szokták kérni az ajánlattevőtől, külön kiemelve a nyereséget. Ha nyereség túl alacsonyan van beállítva, akkor azzal a céggel nem kötnek szerződést hiszen nem látják biztosítva, hogy miből lesz fedezete finanszírozni a fejlesztéseit, az oktatást és a képzéseket.

Hozzászólások

szőnyegtisztítás
2010. március 25. 11:25
Iszonyat jó termékeik vannak. Bárcsak elterjedtebbek lennének...

Szóljon hozzá!