Takarítás gőzzel

A gőz, nyomás-és hőmérséklet-függő fizikai állapota a víznek. A légtérben a forró "gőz" egy láthatatlan közeggé alakul.

 

A gőz, nyomás-és hőmérséklet-függő fizikai állapota a víznek. A légtérben a forró "gőz" egy láthatatlan közeggé alakul. A víz térfogatához képest a gőz térfogata 1700-szor nagyobb! Ez magyarázza a gőz hatalmas tisztító hatását. Egy apró csepp vízpára molekulái a legkisebb felületi egyenetlenségekbe is bejutnak,és a magas hőmérsékletnek köszönhetően feloldja a zsíros, olajos és viaszos szennyeződéseket.

Folyamatos száraz gőz-és vízellátás

A gőztisztítók általában kb 1,5-2,3 kW fűtési kapacitásúak, nyomásuk pedig körülbelül 3-4 bar, gőz hőmérséklete körülbelül 130-145 ° C. Ebben a tartományban beszélünk nedves gőzről. A gőzzel szállított vízcseppek miatt látszik a gőz sugár. Általában a gőztisztítók addig képesek gőzt termelni míg a tartályban víz van. Ha kiürült akkor a készüléket ki kell kapcsolni, meg kell várni míg lehűl és újra lehet tölteni.

A Tecnovap gépek gőzkazánja, a folyamatos vízellátásnak köszönhetően biztosítja folyamatosan a gőzt. Ezek a berendezések a 2,4-36 kW fűtési kapacitásúak, nyomásuk 6-10 bar, a gőz hőmérséklete pedig 160-190 ° C – Ettől a tartománytól beszélünk száraz gőzről. Száraz gőz számos előnye van: kevesebb gombásodás, nagyobb tisztítási teljesítmény és gyorsan száradó felület.

Az ok: Ha egy 2 literes tartályt például 1,8 l vízzel töltünk meg, a kinyomuló gőzsugár viszonylag sok vízcseppet szállít magával. A készülék kazánja, amely folyamatos vízellátással működik, általában 1/3-ig töltődik és a kilépő gőzsugár viszonylag kevés vízcseppet szállít.

Ezért az általunk alkalmazott Tecnovap gépek folyamatos vízellátásúak. Ezek a készülékek 2,4-36 kW fűtési kapacitásúak, nyomásuk 6-10 bar, a gőz hőmérséklete 160-190 ° C. Ez azt jelenti, hogy a száraz gőz és a nedves gőz határán van ez a tartomány.

 

Hozzászólások

Szóljon hozzá!