Szárazhabos szőnyegtisztítás

A szárazhabos szőnyegtisztítási eljárás alkalmazásakor egytárcsás súrológépet használunk, úgynevezett samponozós kefével. A tisztítószer tartályba kifejezetten a habos szőnyegtisztításhoz használandó tisztítószert kell alkalmaznunk, mint pl. FORIN-TEX. A tartályból adagolva a tisztítószer oldatot az egytárcsás súrológép keféje azt felhabosítja, majd a hab a szőnyeg szálaiból a szennyeződést magához köti. Megvárjuk míg megszárad majd kiporszívózzuk a szőnyeget. Az eljárás előnye hogy gyorsan szárad a szőnyeg, alacsony az önköltsége. Hátránya hogy erősen szennyezett felületen nem elég hatékony.

Hozzászólások

Pintér Zoltán
2017. július 19. 10:24
Üdvözlöm! Nem javaslom, mert nem fogja tökéletesen kiszívni a szőnyegből a megszáradt habot a szennyeződéssel együtt. Hengerkefés porszívóval kell kiporszívózni a szőnyeget. Itt talál egy bejegyzést a háztartási és ipari porszívó közti különbségről: http://www.epulettakaritas.hu/blog/a-porszivok-teljesitmenyet-is-szabalyozza-az-europai-unio/
Varga Gyula
2017. július 18. 10:46
Üdv! Száradás után egy sima háztartási porszívóval is neki lehet állni?
Pintér Zoltán
2010. augusztus 31. 14:46
Igaz, lehet több féle képpen is fogalmazni. Mi nem alklamazzuk ezt a technológiát, így nem számolunk oldatnormát.
Ritz Tibor
2010. augusztus 30. 2:08
Érdekes lenne tudni miért szárazhab, a szárazhab hiszen ez is folyadékban eloszlatott gáz (levegő). Én szerencsésebb kifejezésnek tartanám a száradó habot, ez kifejezi, hogy az anyag kikristályosodik és magába zárja vagy megköti a feloldott vegyi szennyeződéseket. Milyen oldatnormával számoltok?

Szóljon hozzá!