Linóleum - PVC takarítása

Padlótisztítás, felületkezelés 

A linóleum és a PVC ugyanaz?

A válasz: NEM! Gyakran találkozunk azzal a tévhittel, hogy a linóleum és a PVC ugyanazt jelenti. Pedig teljesen más padlóról van szó, még ha első ránézésre nem is lehet könnyen megkülönböztetni.

A PVC (Poly-Vinyl-Clorid) mint a neve is utal rá műanyag burkolat, míg a linóleum parafa és lenolaj keverékéből álló természetes anyag. (A linóleum szó a len és az olaj szó latin megfelelőjéből lett összerakva: linum és oleum, vagyis linóleum.)
Számtalan előnye miatt egyre több helyen választják a linóleum burkolatot, pl. „zöld” burkolat, antibakteriális, antisztatikus, a PVC-vel szemben nehezen éghető nem gyúlékony, tűz esetén nem szabadulnak fel mérges gázok belőle.

Takarításkor nagyon fontos tudni, hogy PVC vagy linóleum burkolatot takarítunk, mert más tisztítószereket és felületkezeléseket kell alkalmazni linóleum esetén, különben könnyen tönkre lehet tenni a padlót!

Annak megállapítása hogy a padlóburkolat PVC vagy linóleum rendkívül egyszerűen és gyorsan elvégezhető, melyet egy takarítócégnek tudnia kell!

Hozzászólások

admin
2012. január 10. 9:44
Kedves József! Így van, így majdnem pontos a felsorolás azzal a kiegészítéssel hogy hordozóanyagként vékonyabb rétegvastagság esetén jutaszövetet, vastagabb rétegvastagság esetén üvegszövetet alkalmaznak. Ennek az írásnak általános tájékoztatás volt a célja, de igazad van így pontos a meghatározás.
Dormán József
2012. január 9. 17:07
Kedves Zoltán! A linóleum főbb összetevői: lenmagolaj, faliszt, parafaőrlemény, fenyőgyanta, mészkőörlemény és színezők. Üdvözlettel: Dormán József

Szóljon hozzá!