Hogyan távolítsam el a vízkövet sav érzékeny felületről?

Ez a kérdés gyakran megfogalmazódik, különösen 4-5 csillagos szállodák esetében, ahol a fürdőszobákban a padló vagy a mosdó pultot mészkő lapokkal burkolják. Felmerül a kérdés, hogyan lehet takarítani a vízkövet ilyen felületekről?

Ez a kérdés gyakran megfogalmazódik, különösen 4-5 csillagos szállodák esetében ahol a fürdőszobákban a padló vagy a mosdó pultot mészkő lapokkal burkolják. Felmerül a kérdés, hogyan lehet takarítani a vízkövet ilyen felületekről? Ugyanis a mészkő burkolatot nem lehet savas tisztítószerrel takarítani, mert azonnal megmarja a felületét, viszont a vízkövet csak savas pH értékű tisztítószer oldja. Lásd korábbi bejegyzésemet "Tisztítószerek ph értéke" címmel. Akkor mi a megoldás?

Ebben az esetben fontos szerepe van a rendszeres napi takarításnak. A keletkezett vízkövet először csak mechanikus úton lehet eltávolítani, azaz karc mentes súrolószerrel és szivaccsal. Ilyen tisztítószer pl. a DR-SCHNELL MILOR terméke, mely összetevői roncsolás nélkül távolítják el a vízkövet. Miután megtisztítottuk a felületet át kell mosni olyan tisztítószerrel, mely kifejezetten az ilyen felületekhez lett kifejlesztve. Ilyen pl. a LAVIDOL. Ezzel a tisztítószerrel áttöröljük a felületet, melynek következtében egy láthatatlan filmréteg keletkezik, mely megakadályozza a szennyeződések (vízkő, kozmetikum maradványok stb.) erős kötődését a felülethez. Ez után nincs más teendőnk, csak a LAVIDOL-al elvégezni a napi takarítást.

Hallgassa meg ezt a bejegyzést:

Hogyan távolítsam el a vízkövet sav érzékeny felületről

Hozzászólások

Pintér Zoltán
2013. június 27. 9:21
Köszönöm szépen :)
Béres Éva
2013. június 24. 16:02
Jó cikk volt!

Szóljon hozzá!