Fontosnak tartja-e, hogy olyan irodában, munkahelyen dolgozzanak, ahol környezetbarát és allergiamentes takarítás történik?

Közvélemény kutatásunkon tettük fel ezt a kérdést.
A válaszok:

igen 100%
nem 0 %

Ez remek hír! tehát az igény, felismerés megvan az emberek részéről az egészséges környezetük iránt. Csak sokszor nem  tudják hogy hogyan, milyen eszközökkel lehetne ezt megvalósítani.  Meglepő, de a túl sok takarítás például befolyásolhatja a szaglási képességünket,  az erős tisztítószerek, pl. a fehérítő, hatással lehetnek rá, ahogyan az is, ha túl kicsi a fürdőszoba és a tisztítószerek szaga (részecskéi) “megáll” a levegőben.
Vagyis, a túl sok és erős vegyszert használóknak megvan az esélye a szaglás-vesztésre. Akik  nap mint nap használnak klórt, savakat, oldószereket, mert pl. ilyen helyen dolgoznak, szintén nincsenek biztonságban.

Egyre többet hallani a “beltéri allergia” fogalmáról.  Nagyon nagy a „zaj” ebben a kérdésben hogy mi is számít környezetbarát és allergia mentes anyagnak, tisztítási eljárásnak. Mindenki ezt  hirdeti magáról, és  a vevő pedig tanácstalanul áll hogy kinek higgyen. Ez lesz az elkövetkező időszak feladata hogy letisztuljanak az irányvonalak. A 70-es években a tisztítószer gyártásban nagy áttörést jelentett a tisztítószerek alapanyagaként a tensidek feltalálása a, az elmúlt években pedig megjelentek a tensid mentes tisztítószerek, melyek még környezetbarátabbak és allegológialig ártalmatlanok hiszen nem marad tensid maradvány a felületen.

De például az  illatosítás is vegyszerekkel történik ami szintén allergiát okozhat. Ennek a problémának a megoldásáról már korábban írtam itt…

Égető-viszkető bőrt, sőt nyirokmirigy duzzanatot okozhatnak bizonyos ruhafestékek vagy olyan ruhaneműk és cipők, amelyeket penészgátlóval kezelnek. Két év alatt közel 60 ilyen szennyezett anyagot találtak Magyarországon
Mindenképpen érdemes az újonnan vett ruhaneműt viselés előtt kimosni, a vegytisztítóból hazahozott ruhát pedig viselés előtt az udvaron vagy teraszon kiszellőztetni.

 

Tetszett? Hasznos volt? Oszd meg másokkal is!

Leave a Reply