CMS Berlin 2023 tisztítás-technológiai kiállítás összefoglaló

CMS Berlin 2023: A sikeres újraindulás. Hosszú kihagyás után 2023 szeptember 19-22. között megnyitotta kapuit a takarítóipar két évente megrendezésre kerülő kiállítása a CMS Berlin (Cleaning. Management. Services.). A takarítás volt a középpontban. A négy napos tisztítás-technológiai és higiéniai nemzetközi szakvásár új látogatói rekordszámmal zárult.


CMS Berlin 2023: A sikeres újraindulás!

Összesen 80 országból 21 000 látogató érkezett Berlinbe, hogy tájékozódjon a takarítóipar legújabb trendjeiről és fejlesztéseiről. Mintegy 1000 fővel több látogató vett részt a vásáron mint a legutóbbi, 2019-es CMS-en (két évvel ezelőtt a Corona vírus miatt elmaradt a vásár).

A helyszínen 25 ország 421 kiállítója nyújtott átfogó piaci áttekintést több mint 31 000 m2 csarnok- és szabadtéri kiállítótéren. Itt minden a takarításról szólt. Ruth Senitz, a CMS Berlin igazgatója hangsúlyozta: "A CMS Berlin megerősíti státuszát a teljes takarító ipar központi iparági találkozóhelyeként. Megteltek a kiállító terek, előadótermek a vásár négy napja alatt. Idén különösen nagy öröm volt négy év után újra találkozni a takarítási piac szereplőivel és tapasztaltokat cserélni".

A kiállítási standok nyüzsgése mellett mintegy 100 élő bemutató, valamint 61 előadás és kapcsolatépítési lehetőség jellemezte az idei CMS Berlin rendezvényt. A takarító cégek képviselői, munkatársai rengeteg szakmai újdonsággal találkoztak a takarítóipar minden szegmensében. A vásár első napjának estéjén a Purus Innovation Award (PIA) szakértői zsűrije összesen 83 innovatív pályázatból választotta ki a hat győztest.

Ezen kívül a kiállítók 86 újdonságot mutattak be, amelyek közül 29 vásári premier volt, kilenc pedig világpremier.

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Mobility Cleaning Circle, amely a mobilitási ágazat és a takarítóipar képviselőinek exkluzív kapcsolatépítési formája. 70 vendég fogadta el a meghívást, hogy gondoltokat cseréljenek a közlekedési eszközök tisztításával kapcsolatos fenntartható koncepciókról.

Thomas Dietrich szövetségi céhmester (BIV) szintén pozitív mérleget vont a vásár négy napja után: "Nemcsak nagyon elégedettek vagyunk, hanem mindannyian együtt egy kicsit büszkék is, hogy a CMS Berlin folytatódik. A fenntarthatóság és a digitalizáció témái különösen vonzotta a látogatókat, a Purus Innovációs Díj messze az iparág határain túl is hatást keltett, és a szövetségünk standjánál tartott gyakorlati fórum is nagyon sokakat érdekelt. A két évvel ezelőtti járványkitörés sem ártott a növekedési sikereknek, és ez alátámasztja a vásár dinamikáját, státuszát és koncepcionális erejét."

Frank Ulbricht, a Német Gépipari Szövetség (VDMA) tisztítórendszerek szövetségének elnöke szerint a vásár szintén teljes sikert aratott: "A CMS 2023 felülmúlta a VDMA-tagok várakozásait. A gépgyártók nagyon elégedettek a vásár sikerével, és már most várják a következő, 2025-ös CMS-t."

 Végül, de nem utolsósorban Markus Häfner, az Ipari Higiéniai és Felületvédelmi Szövetség (IHO) épülettisztítási részlegének elnöke is hasonlóan vélekedett: "A vásár ismét aláhúzta jelentőségét, mint a takarítóipar vezető platformja. Az IHO-ban képviselt kiállítók nagyon elégedettek a látogatók érdeklődésével és növekvő nemzetköziségével."

 2025-re kitűzött időpont:

 A következő CMS Berlin időpontját már kitűzték: 2025. szeptember 23-26. A vásárt kétévente rendezi meg a Messe Berlin.

A szervező szövetségek az Épület-tisztítóipari Szakmák Szövetségi Céhszövetsége (BIV), a Német Gépipari Szövetségben működő Tisztítórendszerek Szövetsége (VDMA) és az Ipari és Intézményi Higiéniai és Felületvédelmi Ipari Szövetség (IHO). /GH

 Forrás https://www.rationell-reinigen.de/cms-berlin-2023-gelungener-restart-273045/

Hozzászólások

Szóljon hozzá!