Beszámoló az amsterdami tisztítás-technológiai világkiállításról /ISSA Interclean 2016/

Idén ismét ellátogattam a világ legnagyobb tisztítás-technológiai szakkiállítására. Az idei kiállítás hangulatában is érezhető volt az innováció, és talán jobban mint korábban, melynek célja az iparág folyamatos fejlesztése a mai kihívásoknak megfelelően.

 

Idén ismét ellátogattam a világ legnagyobb tisztítás-technológiai szakkiállítására. Az idei kiállítás hangulatában is érezhető volt az innováció, és talán jobban mint korábban, melynek célja az iparág folyamatos fejlesztése a mai kihívásoknak megfelelően.

A hagyományosan meghirdetett innovációs díjra rekord számú, összesen 110 pályázat érkezett. A fejlesztések is jól tükrözik a takarítási iparág elköteleződését a folyamatos megújuláshoz. Az amsterdami innovációs díjra érkezett pályázatok közül, kilencfős nemzetközi zsűri (Francia, Német, Amerikai, Olasz, Spanyol, Holland, Egyesül Királyság ) választotta ki azt a kilenc pályázatot, melyet három kategóriába sorolva bocsájtottak szavazásra a nagyközönség elé.

A kategória győztesek közül egy fejlesztés elnyerte a leginnovatívabb kitüntetést.

Kategória győztesek:

Gépek berendezések:

Cleanfix RA 660 Navi. Kezelő nélküli, önállóan takarító súroló automata. Rövid videó itt..

Tisztító, és kezelő szerek:

TANA Quick & Easy System. Gyors, egyszerű, szórófejes adagoló rendszer, melynek segítségével, egy eszközzel, akár öt féle különböző tisztítószer koncentrátum is könnyedén használható. Rövid videó itt..

Management és képzési megoldások:

Diversey Care Summa Revoflow. Egy alkalmazás okos telefonra, tablettre. Az alkalmazás felismeri a tárgyat, pl. egy adagoló berendezést, és bemutatja hogyan kell kicserélni a koncentrátumot tartalmazó flakont. De hibák kijavításában is tud segítséget nyújtani. Rövid Videó itt..

A leginnovatívabb díj győztese:

Diversey Care Summa Revoflow

 Látogatói szavazás alapján különdíjat kapott:

KARCHER BRC 40/22 C Hengerkefés szőnyegtisztító gép, mely egy fázisban vissza is szívja a szőnyegből a vizet.

Összességében azt gondolom, hogy egy folyamatosan fejlődő takarítási iparág, színvonalas, sok újdonságot bemutató kiállítását tudhatjuk magunk mögött.

 2018 május 15-18-ig kerül megrendezésre a következő ISSA/Interclean kiállítás.

 

 

Hozzászólások

Pintér Zoltán
2016. október 24. 9:54
Kedves Zsolt! Köszönjük szépen hozzászólását, elismerését és biztatását! Sokan és sokat dolgozunk azon, hogy szakmai, anyagi és erkölcsi elismerést vívjunk ki a tisztítás-technológiai szakmának.
Kovács Zsotza Zsolt
2016. október 23. 17:35
Tetszett, és igen hasznos volt! Sokan,-szakmabeli kollégák- sem tekintik a tisztaság-technológiát szakmának, hivatásnak meg pláne nem, inkább szívatásnak. Belekerültek -jobb híjján- a szakmában, és csinálják, mert valamit dolgozni kell. Pedig a takarításban van érték, szépség, technika, és fejlődés! Én sem készültem takarítónak, de 2005 óta szolgálom a higiéniát. Nem bántam meg, hogy erre a pályára léptem! Nem értek egyet frusztrált kollégáimmal végső soron, de nem kevés igazság van abban, hogy sok takarító keserű,csalódott, nem látja biztatónak a jövőt és nem szívesen csinálja a munkáját. Amíg nem kényszeríti törvény a megbízókat,és a takarító vállalkozókat tiszteséges, vállalható szerződésekre,amely által meg tud élni a Takarító - nem nagypolgári, de nem is hajléktalan-mélyszegény módon, és a Vállalkozó tud korrekt hasznot szerezni,-és lépést tartani a tisztítás-technológia fejlődésével: mind a tudás (képzések,tréningek), mind a technika területein. Tisztelem Pintér Zoltán,Ritz Tibor,Paár Zoltán, a MATISZ, és mindenki munkáját,akik a takarítás megbecsüléséért, a szakma erkölcsi-anyagi felemelkedéséért küzdenek. Önök nem a korlátokat látják, hanem a lehetőségeket, és a célt is. Kívánok nagyon sok kitartást, erőt, hogy ne Adják fel ezt a szolgálatukat, és kívánok még Önöknek-mindannyiunknak, a szakmának- megújulást, és sok sikert! Tisztelettel: Kovács Zsolt

Szóljon hozzá!