Az eddigi legsikeresebb világkiállítás a takarítási szakmában

 

 

 

Rob den Hertog,   projekt menedzser az ISSA/INTERCLEAN amszterdami kiállításra tekint vissza, az European Cleaning Journal cikkében melyből egy rövid összefoglalót olvashat most.

„A kiállítási hét megnyitása előtt az idei ISSA / INTERCLEAN Amsterdam rendezvény, már érezte a pozitív hangulatát  az tisztítási-takarítási iparban.

Az általános vélekedés szerint, ez volt az eddigi legjobb kiállítás, melyet az adatok később igazoltak is. A látogatottság  20 %-kal növekedett az korábbiakhoz képest a  kiállítók megelégedésére. Több mint egy éves intenzív előkészületek eredményeként  egy sikeres esemény valósult meg.

Résztvevőket 130 országból számoltunk, vagyis több mint a világban levő hivatalosan bejegyzett országok fele részt vett. A látogatók 72 %-a érkezett  a Hollandián kívülről.

Országok ahonnan a legtöbb látogató érkezett:  Németország, Egyesült Királyság, Olaszország, Franciaország, Skandináv országok, Spanyolország, Oroszország, Egyesült Államok. A legnagyobb résztvevői  növekedés Kelet-Európából érkezett (Oroszország, Lettország, Észtország), továbbá Dél-Afrika, Ázsia (India, Egyesült Arab Emírségek, Japán) és Törökország. A látogatók majdnem egyharmada forgalmazó,  25 % takarítócég  volt – összességében  40% új látogatót  üdvözöltünk.

A kiállítók 30%-a először állított ki, sok új kapcsolat alakult ki  megerősítve ISSA / INTERCLEAN Amsterdam szerepét a piacon, ahol igazán ki lehet terjeszteni  ügyfél és beszállítói kapcsolatokat.

Az idén  úgy döntöttünk,  üzleti tevékenységeik szerint szegmentáltuk a kiállítókat.  Felméréseink azt mutatják hogy ez a  szegmentálás a látogatók hatékonyabb kiszolgálását eredményezte. A legfontosabb látogatói  kereslet , az új termékeket, rendszerek vagy szolgáltatások iránt mutatkozott. Ezen a kiállításon a gyártók több mint  170 újdonságot mutattak be a világnak.  Az újdonságok csaknem fele versenyzett az amszterdami Innovációs díjért.

A kiállítás és szakmai találkozó másik fontos szerepe a tapasztalat csere volt.

Az új  termékek, technológiák maguknak a látogatóknak kínálnak tanulást, éppen ezért elengedhetetlenek a gyakorlati bemutatók .  De a MiniSkills csapatok közötti verseny is izgalmas volt mely előszobája  a takarítási Európa bajnokságnak, melyre továbbjutott a Magyar csapat is!

Visszatekintve a kiállítók és látogatók körében végzett  felméréseinkre, egyhangú vélemény alapján mondhatjuk bátran  ez volt a legjobb INTERCLEAN kiállítás 1967 óta.

A következő ISSA/INTERCLEAN Amsterdam, 2014 május 6. és 9. között zajlik, amikor is fennállásának  25. évfordulóját ünnepli. Történeteket és képeket keresünk az első,  1967-es kiállításról.”

Tekintse meg a helyszínen készült rövid videó összefoglalómat (3:53):

Tetszett? Hasznos volt? Oszd meg másokkal is!

Leave a Reply