A takarítás szemrevételezéssel kezdődik Skandináviában!

A szemrevételezéssel történő takarítás már jól bevált, illetve alap módszernek számít a Skandináv országokban. De hogy mit is értenek ezalatt?

Studio shot of middle-aged woman, Detail of face

A szemrevételezéssel történő takarítás már jól bevált, illetve alap módszernek számít a Skandináv országokban. De hogy mit is értenek ezalatt, azt hamarosan részletesen kifejtük. Egy biztos, ez megemelte a tisztaság színvonalát és egyben a személyzet motivációját is!

Korábban a takarítás egy megadott rutin szerint történt, Hétfő: felmosás, Kedd: szennyeződések eltávolítása bútorokról stb… Ez azt jelentette, hogy ha szerdán kiöntöttük a kávénkat az asztalra, akkor az ott is maradt a következő keddig, ami ugyebár nem nevezhető szerencsésnek. Manapság, a takarítók elsőként szemrevételezéssel felmérik a helységet és egy fontossági sorrend szerint kezdenek el dolgozni. Fókuszban pedig az eredményesség és a hatékonyság áll.

Biztosan felmerül a kérdés, hogyan lehet meghatározni, hogy mi számít tisztasági szempontból megfelelőnek, illetve hogyan tudunk összehasonlítani takarító cégeket? Az INSTA 800 egy skandináv szabvány, amely részletesen tájékoztat arról, hogyan lehet mérni a minőséget, illetve hogy mennyi megengedett "szennyeződés" maradhat takarítás után! Ezzel a módszerrel a takarító cégek képesek bebizonyítani, hogy minőséget szolgáltatnak.

(Következő bejegyzésben további részleteket ismertetünk a szabványról és az eredményességéről!)

 

 

 

 

Hozzászólások

Szóljon hozzá!