A takarítás szemrevételezéssel kezdődik Skandináviában. Folytatás..

Ahogy ígértük, most részletesebben beleássuk magunkat az INSTA 800 szabványba, hogy tisztább képet kapjunk róla. A szabvány 5 minőségi szintet csoportosít.

takarítás szemrevételezése

Ahogy ígértük, most részletesebben beleássuk magunkat az INSTA 800 szabványba, hogy tisztább képet kapjunk róla.

A szabvány 5 minőségi szintet csoportosít, a legmagasabb helyen a kórházi műtő áll. Így érthetővé válik számunkra, hogy például egy irodaháznak – valószínűleg – nem kell megfelelni az 5-ös szintnek, illetve a WC magasabb szinten van, mint a folyosó.

Kicsit most a mérésekről:

Mérések a bútorokról, padlóról, falakról és a mennyezetről származnak amelyeket 4 szennyeződési kategóriába lehet állítani a szabvány alapján.

A kategóriák a következők: hulladékok, laza és felszíni szennyeződések, por és foltok. (A felszíni szennyeződések például a szappan lerakodás vagy vízkő, stb...)

A tisztaság minősége mérhető azzal, hogy megnézzük mennyi szennyeződés maradt takarítás után a helységekben. (Végig megyünk egy listán: pipáljuk a tiszta területeket, annak megfelelően hogy a helység tisztasága megfelelt vagy sem!) A szabvány megállapít egy hiba mennyiséget, ami még elfogadhatónak számít.

Vegyünk egy példát:

Első lépésként a megrendelő megmondja, hogy mit szeretne és ezután közösen a szakemberrel meghatározzák a megfelelő tisztasági szintet. (Fontos, hogy együtt mert a fogyasztók, gyakran a legmagasabbat választanák de a kórházi sterilitás nem szükséges minden esetben, ugyanakkor a költséghatékonyság is fontos!)

Ezután a skandináv tisztítás-technológiai szakembermfelméri a területet ahelyett, hogy követne egy rutinszerű sémát. Így ő maga dönti el, hogy mit és hogyan végez egy meghatározott idő alatt. Végeredmény egy hatékony és eredményes szolgáltatás amely megegyezik az ügyfél által kért színvonallal.

INSTA 800 előnye:

Nagyon hosszú ideig a takarítási szektorból hiányzott a képzés és az oktatás, azonban a rendszer megkíván egy bizonyos fajta tudást és affinitást, amely elengedhetetlen alkotóeleme a szabványnak. A Skandinávok biztosak benne, hogy a szabvány hamarosan nem csak az északi országokban játszik majd fontos szerepet, hanem széles körben elterjed majd!

 „Mindannyiunknak van véleménye a takarításról és mindannyian azonnal látjuk, amikor valahol takarítás szükséges, de csak egy gyakorlott szem tudja meglátni, hogy hol és hogyan ajánlatos először cselekedni!”

 

Hozzászólások

Szóljon hozzá!